+380504949040
Пн - Сб: Миколаїв - 09:00 - 18:00, Херсон - 09.00-17.00, Чорноморськ - 09.00-19.00
Нд: Миколаїв - 09:00 - 18:00, Херсон - 09.00-17.00, Чорноморськ - 09.00-19.00
Передзвонити мені
RU UA
Онлайн
Супермаркет
RU UA
Чим корисні м'які сири і чи безпечні сири з пліснявою?
Чим корисні м чер 2, 2021

Чим корисні м'які сири і чи безпечні сири з пліснявою?

Сир - корисний молочний продукт. Є величезна кількість видів сирів, які відповідають найбільш різним смаковим уподобанням. Одним з популярних сортів залишається сир з пліснявою  про користь і шкоду якого точаться суперечки.

Що таке пліснява на сирі?

Пліснява росте абсолютно на всіх продуктах, сир не є винятком. Як тільки ми помічаємо появу плісняви на продуктах, ми відразу ж їх викидаємо. Але це не завжди працює з сиром. Пліснява - вид грибка, який виробляє спори. Незважаючи на те, що найбільш сприятливими умовами для розмноження плісняви є волога і теплі умови, пліснява прекрасно себе почуває і в вашому холодильнику.

Пліснява зазвичай є ознакою зіпсованого продукту, буває зеленого, білого, сірого або синього кольорів. Коли пліснява починає рости, це стає помітним на продуктах харчування, коріння плісняви проникають глибоко в сам продукт. При цьому зовнішній вигляд і запах їжі змінюється, стає кислим, різким та дуже неприємним.  Плісняву не варто вживати в їжу, тому як це небезпечно для здоров'я, АЛЕ є деякі її види, які використовується в сироварінні щоб додати особливої ​​текстури і смаку молочному продукту. Використовувана пліснява є абсолютно Нешкідливою.

Сорти сирів з пліснявою.

Сир отримують шляхом згортання молока з додаванням сичужного ферменту. Рідина зливається, а сам сир солять та витримують. Смак, колір і текстура сиру залежать від молока, типу бактерії, витримки та методів обробки. Найбільш поширеним видом плісняви, яка використовується при виробництві сиру є Penicillium (P.) roqueforti, P. glaucum, і P. candidum. Ця пліснява дає унікальний смак та текстуру сирові,  поїдаючи білки і цукор в молоці, це призводить до хімічних змін, та появи гарного та смачного «пушку» на продукті.

Пліснява в сирі проявляється в характерних синіх прожилках в блакитному сирі, у вигляді товстої скоринки або злегка м'якої серединки. Сир з пліснявою буває декількох сортів:

  • Блакитні сири: рокфор, горгонзола, стилтон і інші блакитні сорти.
  • М'які сири: Брі, Камамбер, Гумбольдт Фог і Сен-Андре.

У м'які сири з пліснявою, плісняву додають в молоко, а в блакитних сирах спори плісняви зазвичай вводяться вже в сир.

Брі. Ніжний і м'який сир з коров'ячого молока. Має корж товщиною від 3 до 6 сантиметрів і діаметром 30-60 сантиметрів. Сир покритий благородною білою пліснявою, яка нагадує білий оксамит. За консистенцією брі схожий на плавлений сир. Його смак у залежності від різновиду і термінів визрівання варіюється від грибного до фруктового. Калорійність брі – 334 ккал на 100 грамів продукту.

Камамбер. Ніжний французький сир із пухнастою білою скоринкою. На смак гоструватий, має грибні нотки. Готують камамбер із цільного молока. Для згортання використовується сичужний фермент.

Горгонзола. Найвідоміший італійський сир. Відрізняється терпким, у міру гострим і пікантним смаком, а також найніжнішим і легким горіховим ароматом. Відноситься до блакитних сирів з пліснявою. Буває двох видів – Picante і Dolce. Цей сир, як правило, десертний. Ідеально підходить для салатів.

Рокфор. Відноситься до блакитних сортів. Витримується у печерах зі спеціальним середовищем для розмноження цвілі. Цей сир відрізняється білою, розсипчастою і злегка вологою м'якоттю. Має специфічний аромат і смак, який розкривається поступово: спочатку він здається досить м'яким, потім солодкуватим, потім відчувається присмак диму і, нарешті, з'являється солоний смак.

 

Якщо Ви вирішили купити справжні європейські сири в Україні, заходьте до Інтернет - магазину https://www.appetissimo.ua/ru/, вибирайте та оформлюйте замовлення. Якщо виникли будь-які питання – сміло звертайтеся до наших менеджерів за зазначеними на сайті телефонами. Також купити сир з Європи можливо в наших фізичних магазинах в місті Херсон, Миколаїв, Н.Каховка та Одеса, адреси яких знайдуться у розділі «Контакти».